Om Oss


Måndag - Fredag: 12:00 - 22:00
Lördag - Söndag: 09:00 - 22:00
OBS! Vi är endast bemannade under bokade spel så slå alltid en signal innan obokat besök

E-post: info@escapestories.com
Telefon: 08 - 121 555 60
Vasagatan 27
111 20 Stockholm

Vår arbetsplats har kollektivavtal med Visita.

I augusti 2015 öppnade Escape Stories dörrarna på Vasagatan 27 i Stockholm! 2015 var Escape Rooms ett helt okänt koncept i Sverige.

Från starten har Escape Stories fokuserat lite extra på två saker. Det första är berättelserna som kopplas till våra spel. I varje spel har alla pussel ett syfte, de känns som en del av helheten. Detta är viktigt för oss för att bryta barriären mellan det verkliga och det påhittade, och för att en upplevelse hos oss inte ska kännas som ett spel, utan som ett verkligt uppdrag. Berättelsen är så viktig för oss att det är en del av vårt namn: Escape Stories!

Vårt andra fokus har alltid legat på vår personal. Vårt mål är att inte bara ha den bästa personalen bland Stockholms Escape Rooms utan även erbjuda Stockholms bästa service. Nedan ser ni våra fantastiska medarbetare vars jobb det är att höja er upplevelse hos oss till något riktigt speciellt. Vi får många positiva recensioner och mejl från våra gäster som lovordar vår personal och deras dedikation till gästernas upplevelse, det är otroligt viktigt för oss, och gör oss väldigt glada och stolta!

Vi har utvecklat samtliga vår spel själva så de är helt unika. Vi älskar spelutveckling och tar även fram spel på uppdrag åt kunder! Vårt första uppdrag var åt Böda Sands camping, Öland. Där kan man ta sig an "Makalös förbannelse". Ett utomhusspel där berättelsen är inspirerad av lokalhistoria. Hos Hama Adventures i Linköping kan ni spela utomhusspelen "the Ghost of Folke Filbyter" samt "Sorgen i Vidingsjöskogen".
Vi utvecklar även specialspel till företagsevent och marknadsaktiviteter.

Vårt Team

Fantastiska rum är endast en del av pusslet. Förutom god kundservice är inlevelseförmåga och fingertoppskänsla under spelledning nyckeln till en oförglömlig upplevelse. Våra skickliga Game Masters är här för att garantera just det!

Team Member

Amanda

Team Member

Emma

Team Member

Felicia

Team Member

Isac

Team Member

Jesper

Team Member

Josefin

Team Member

Manuel

Team Member

Nabila

Team Member

Nellie

Team Member

Noelle

Team Member

Yara

Kontakt

Escape Stories

VASAGATAN 27 Stockholm

  • 08 - 121 555 60
  • info@escapestories.com
  • Måndag-Fredag: 12:00 - 22:00
  • Lördag-Söndag: 09:00 - 22:00
Vi endast bemannade under bokade spel så ringa gärna innan ni besöker oss.

FAQ

Vi har tre olika rum med liknande svårighetsgrad men olika uppdrag. Väljer du mellan dem är vårt förslag att du tittar på trailerfilmerna för varje rum och väljer det du tycker verkar roligast! På sommarhalvåret erbjuder vi även ett utomhusspel - The Da Vinci Quest! Det innehåller samma typ av klurigheter som våra rum, men utspelar sig utomhus i centrala Stockholm! Till företag erbjuder vi även ett portabelt spel - The Escape Box!
Rummen är varken små eller stora, mer än så kan vi inte säga utan att förstöra mystiken! Personer med klaustrofobi har spelat hos Escape Stories Stockolm utan problem, men vår personal är alltid redo att rycka in ifall problem mot förmodan skulle uppstå.
Inga tidigare kunskaper eller färdigheter krävs. Vi ska inte ljuga: spelen är utmanande. Men teamwork, kommunikation och gammalt hederligt sunt förnuft är kraftfulla verktyg som kan hjälpa er att klara av ert uppdrag i tid!
Våra rum är designade för 2-6 spelare och vi har 3 stycken rum. Max 6 personer i varje spel, och max 18 vid samma tidpunkt alltså. Vårt utomhusspel och portabla spel klarar betydligt fler. Vi rekommenderar fortfarande lag om max 6 personer i varje, men upp till 60 personer kan spela samtidigt!
Vi rekommenderar att man är upp till 6 spelare per lag för bästa spelupplevelse. Är man fler är det risk för att alla inte blir lika delaktiga! Med det sagt tillåter vi att ni är fler då vi har full förståelse för att det ibland är viktigare att hålla ihop gruppen än att få den optimala spelupplevelsen.
Nej, det har vi inte. Våra spel är byggda för vuxna så därför rekommenderar vi att en vuxen är med och spelar om barn under 15 år deltar. Detta då vissa pussel kan vara lite väl knepiga, samt att vissa instruktioner förekommer på engelska. Med det sagt är barnfamiljer oftast bland dem som lyckas bäst tack vare att man har många olika kompetenser i laget, nyfikenhet är viktigt i våra spel! Under vissa skollov förvandlas ett av våra rum, the Cover Up, till ett barn-/familjerum! (Syns tydligt i bokningskalendern)
Absolut, våra Escape Rooms är designade med detta i åtanke över allt annat. Under spelet måste deltagarna fördela roller på ett roligt sätt samtidigt som man indirekt nyttjar både individuell samt kollektivt tänkande. Teamwork, kommunikation och samarbete är ledorden för att lösa gåtorna och klara av uppdraget innan tiden tar slut.
Inga problem! Vi får ofta besök av större grupper och det finns många alternativ för spel. Vi rekommenderar vårt utomhusspel eller portabla spel där alla kan spela samtidigt, men om ni föredrar att spela i våra rum finns det lösningar även där. Kontakta oss så fixar vi en lösning som passar er! Ni kan antingen fylla i formuläret ovan eller mejla oss direkt på info@escapestories.com eller ringa oss på 08 - 121 555 60.
Det går utmärkt att betala mot faktura om ni är ett företag som bokar. Fakturan skickas till er efter avslutat spel. Observera att moms tillkommer på priset.
Våra priser varierar mellan 350-390:- per person beroende av veckodag och starttid. Vårt utomhusspel, the Da Vinci Quest kostar 390:- per person. Minimipris per lag är 850:- (2 personer). Lördagar är minimipriset 1 170:- för lag om 2-3 personer.
Vid betalning mot faktura, i efterskott, tillkommer moms.
Boka gör du enklast här på hemsidan genom att klicka på någon av våra gula bokningsknappar. Är ni osäkra på hur många ni blir, boka för någon/några färre. Det går alltid bra att fylla upp ert/era rum utan förvarning och priset regleras på plats om aktuellt. Efter avslutad bokning får du ett bekräftelsemail med all information du behöver. Har du ytterligare frågor är du självklart välkommen att ringa eller maila oss!
Vi är självklart tacksamma att få in avbokningar i så god tid som möjligt. Har ni bokat för ett lag/rum så går det bra att avboka hela rummet kostnadsfritt fram till 48 timmar innan spel och ni betalar alltid bara för så många som spelar! Har ni bokar för två eller fler lag är det kostnadsfritt att boka av upp till två veckor innan. Se er bokningsbekräftelse för detaljerad information, Avboka gör ni enkelt genom att antingen ringa oss på 08-121 555 60, eller maila på info@escapestories.com. Om vi lyckas återsälja ert avbokade rum så utgår ingen avbokningskostnad alls!
Absolut! Tryck på Presentkort här på hemsidan så går det enkelt att köpa online. Annars är du självklart välkommen att titta förbi och köpa på plats! Det finns fasta belopp att välja mellan. Pris per person är från 350:-. Minimipris per rum är dock alltid 850:-.
I mån av plats går det alldeles utmärkt! Vi rekommenderar dock att ni slår en signal först då vi ofta bara har enstaka tider eller fullbokat.
Vi har öppet Måndag till Fredag 12.00 till 22.00, samt Lördag och Söndag från 9.00 till 22.00. Den sista bokningsbara tiden är 21.00. Observera att vi endast är bemannade under bokade tider så slå alltid en signal för att vara på den säkra sidan.
Det räcker att vara på plats ett par minuter innan starttid. Speltiden för våra rum är 60 minuter och ni kan räkna med upp till 80 minuter för besöket i helhet. Vårt utomhusspel har en speltid på 90 minuter, räkna upp till 120 minuter totalt.
Mitt i Stockholm City på Vasagatan 27. Vi har en stor skylt utanför så det går inte att missa oss. Närmaste tunnelbana är Hötorget eller T-Centralen, och det finns många restauranger och krogar att tillbringa tiden på före eller efter ert besök.
Det är inte tillåtet att ta med hundar eller andra husdjur in i spelen pga allergirisken, i vårt utomhusspel går det naturligtvis utmärkt!

Hitta oss